Slider

Egyesületünk 2012. szeptemberében alakult, nonprofit állatmentő szervezet. Fő profilunk az állatkínzás fogalmát kimerítő körülmények között tartott, megkínzott, bántalmazott, kiéheztetett, valamint balesetet szenvedett állatok mentése, orvosi ellátása, testi-lelki rehabilitációja, majd örökbe adása. 

Állatotthonunk sem klasszikus menhely, így kóbor állatokat nem tudunk elhelyezni, hiszen elsősorban a beteg, ápolást igénylő állatok ellátására specializálódtunk.
 
Az esetek többsége kellő odafigyeléssel megelőzhető lenne, ezért fontosnak tartjuk a prevenciót. Iskolákban, óvodákban, céges rendezvényeken rendszeresen tartunk előadásokat edukációs céllal, melyek során bemutatjuk egyesületünk működését, az állatvédelem főbb alappilléreit, mentéseinket, mindennapjainkat.
Fontosnak tartjuk, hogy minél többen megismerjék, hogy állatkínzás esetén milyen módokon tehetnek bejelentést a hatóságok felé.
A bejelentéseket minden alkalommal diszkréten kezeljük, kivizsgáljuk, és amennyiben az állattartó nem működik együtt az állat érdekében, állatmentő szervezetként a hatóságok bevonásával fellépünk az állattartóval szemben.

Szervezetünk Fejér megye területén önkéntes alapon működik. Állandó bevételi forrásunk nincs, kiadásainkat javarészt az évenként felajánlott adó 1%-ból finanszírozzuk, valamint magánszemélyek és -esetenként- cégek által nyújtott tárgyi-, és pénzadományokból fedezzük.
Sajnos a jelenlegi gazdasági helyzet, és a hatalmas inflácó miatt támogatóink száma is megcsappant, valamint az állatotthon működési költségeinek (rezsi, állatorvosi költségek) hatalmas mértékű emelkedése, bizonytalanná teszi működésünket.

A folyamatos anyagi fedezet nélkülözhetetlen lenne az állatmentés és az állatothon működése szempontjából.Rehabilitációs otthonunkban, a mentett állatok családtagként gyógyulhatnak köztünk. Azokat az állatokat, akik alkalmasak az örökbe adásra, saját udvarunkon és házunkban szocializáljuk annak érdekében, hogy minél gördülékenyebben sikerüljön beilleszkedni a befogadó családba.
A kutyák mellett egész évben nagy számban kerülnek be hozzánk macskák is, akiknek túlnyomó többsége balesetet szenvedett. Gyakran kell ellátunk elhanyagolt, beteg, újszülött cicákat is.
Munkánk és családunk mellett végezzük tevékenységünket, ennek ellenére a nap minden órájában igyekszünk elérhetőek lenni, de mivel csak pár aktív tagunk van, a lehetőségeink korlátozottak. Nagy segítségünkre válik azoknak az önkénteseknek a közreműködése, akik alkalmanként besegítenek résztevékenységekbe. 


 
Az anyagi és személyes támogatás mellett igen fontos az is, hogy minél szélesebb körben, és minél pontosabban ismertté váljon a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület és a tevékenységi köre. Ha támogatónk szeretnél lenni, vagy önkéntesként résztvennél az általunk lebonyolított rendezvényeken, keress minket bátran!

         

"Bárkivé is születtél e világra, nekünk egy vagy.... Tiszta és sérthetetlen!"

Fema Design

 

Analitics kód

 

         

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!

 

Hálás köszönet Székesfehérvár megyei jogú városának, és polgármesterének
Dr. Cser-Palkovics Andrásnak, akiknek segítsége
mindig jókor jön!

 

Köszönjük Pletser Ádámnak
és az Értékmentőknek, hogy mindig gondolnak ránk!

 

Köszönjük Dr. Paál Csabának,
és az Vel-Vet Állategészségügyi Centrumnak, hogy ha nagy baj van, mindig soron kívül fogadnak minket!


Köszönjük Dr. Koller Istvánnak a szakszerű ellátásokat!
 

Dog Room Kutyakozmetika, ahol a kutyáink szépülnek.

Jogi segítségnyújtásban a legprofibb partner. 

 

A reklámanyagokért

 

A meleget és a hideget! :)