Íme néhány tevékenységi körünkbe tartozó mentés:

 
 Kinek életet hozott a Jézuska - Oszkár

Karácsony ide vagy oda! 2016. 12. 24.-én lakossági bejelentés, illetve önkormányzati megkeresés érkezett hozzánk, miszerint egy nagy rossz állapotban lévő, sovány, legyengült kutya vár segítségre. A bejelentő szerint csak napjai lehetne hátra, hiszen annyira rettenetes állapotban van. A helyszínre kiérve valóban borzalmas látvány fogadott minket. Kb. 1 méteres lánc, tákolt kutyaház. A kutyaházban lévő takarókat és az előtte lévő élelmet a szomszédok vitték át neki. A tulajdonosok még saját magukat sem tudják ellátni, ami nem lehet mentség, hiszen mindig mondjuk, hogy kutyát tartani nem kötelező. A kutyus tulajdonjogáról azonnal lemondtak, azonban sajnos nem értették, hogy mi a probléma. Vannak esetek, amikor nehéz körülmények között élő embereken megesik az ember szíve, de ez nem az az eset volt. Hiszen amíg cigarettára futja, ellenben a kutya ellátására nem... Január első napjaiban kezdeményezni fogjuk a település jegyzőjénél az állattartástól való eltiltásukat. Oszkár amikor rátaláltunk dehidratált állapotban volt illetve kihűlve. Szerencsére a soványságán kívül nincs komoly problémája. Bújik, vágyik a szeretetre, tele van bizalommal. Felépülése, ivartalanítása után gazdikereső lesz.

Még több kép Oszkár mentéséről -->

 

 Horrortanya - Polgárdin

Megdöbbentő körülményeket tapasztaltunk a helyszínre kiérve 2016 09.19 -én. A helyiek már nem tudták nézni az állatok szenvedését. Több hete magukra hagyva étlen szomjan. Sajnos pár kutya illetve macska már elpusztúlt, így a még megmaradtak ezekből a tetemekből táplálkoztak! Négy kölyök kutyát, egy felnöttet és négy apró kiscicát sikerült elhozni. 

Még több kép a mentésről -->

 

Lófuttában is sajnos későn - Vitéz

 2016. 04. 21. Egy nap reggelén több helyről is kaptunk névtelen bejelentéseket, miszerint egy Fejér megyei településen egy ló, már napok óta fekszik lesoványodott állapotban. Miután a helyszínre érkeztünk könnyű szerrel megtaláltuk a lovat, aki a bejelentés szerinti állapotban volt, kis várakozás után a ló tulajdonosa is a helyszínre érkezett, majd elmondta, hogy ő nem éheztette a lovat, pár hét alatt számára is érthetetlen körülmények között került ilyen állapotba és nincs lehetősége kivizsgáltatni, vagy orvosoztatni az állatot. A ló amúgy egy 3 éves, Gidrán csődör volt, aki a Vitéz névre hallgatott. Miután a tulajdonost tájékoztattuk, hogy ez az állapot, és ez a tartás ha nem tesz ellene semmi állatkínzásnak minősül lemondott egyesületünk javára a tulajdonjogáról. Azonnal útnak indultunk vele a dunaföldvári Túri Állatkórházba, ahol már vártak bennünket. Az eredmények szerint Vitéz mája súlyosan károsodott, illetve kórosan soványan legyengült állapotban gyakorlatilag a saját súlyát nem bírta már lábon tartani. Két napon keresztül próbálták mozgatni, forgatni, állítani, de sajnos sikertelenül. A kórház vezető állatorvos javaslatára  el kellett őt engedni. Az állapotát nézve és az őt kezelő állatorvos véleménye szerint mindösszesen egy héttel "késtünk el". Naponta akár több száz ember is láthatta, mégsem jelezték senkinek. 

Még több kép a mentésről itt -->

 

Rejtélyes utazó - Afra

 Telefonon érkezett hozzánk bejelentés 2016. 03.16-án, miszerint Seregélyesen egy állatbarát hölgy ápolatlan, loncsos szőrű kistestű kutyát talált a település határában. Elmondása szerint nehezésre esett a mozgás és mikor megpróbálta felemelni hangosan visított, csak épp a hatalmas mennyiségű ápolatlan szőrtől nem tudta megállapítani a sérülés okát. Első körben a mérhetetlen mennyiségű szőrből kellett az ebet kihámoznunk, hogy egyátalán láthassuk a sérüléseit. A nyírás ideje alatt összesen 35 darab kullancsot szedtünk ki belőle. Miután szőre lekerült látható lett, hogy testén egy korábban szerzett gennyedző harapott sérülés található. A nyírás után irány az állatorvos, ahol alapos sebkezelésben részesült. Mérhetetlen mennyiségű genny és savó távozott a sérülésből. A rengeteg kullancs miatt babéziára is kezelést kapott. Estére megfigyelésre bent tartották, mivel súlyosan ki volt száradva, így folyamatos infúziós kezelésre volt szüksége. Sérüléseire antibiotikumokat és fájdalom csillapítót kapott

Még több kép itt -->

 

 Cápika 

 Cefet állapotban lévő pár hónapos kölyök kutyus. Csont sovány és láthatóan nagyon rosszul néz ki. Sárbogárdon találta egyik szimpatizánsunk, aki szerint a kutya nem tud enni, feltehetően törés. Fecskendővel etette és itatta addig is, amíg a segítség érkezett érte. A kutyust állatorvosainkhoz szállítottuk, ahol átesett több röntgen vizsgálaton is. Kiderült, hogy állkapcsa 3 helyen van törve. Nyilván valóan egy traumás behatás érte, aminek eredetét már ebben az állapotban már nem lehet megállapítani. A sérülés nem friss, megközelítőleg pár hetes lehet. Testsúlya mindösszesen 2,4 kg, ebből arra lehet következtetni, hogy a sérülése óta nem volt képes megfelelő mennyiségű élelmet magához venni. Infúziós kezelést kap, hogy fizikai állapotát kicsit megerősítsük, ugyanis holnap délután azonnal meg kell műteni. 

Még több kép Cápiról -->

 

 Egy hónapja távol - Morgós története


 2016.02.25. Morgós egy hónapja tűnt el, egy hónap csavargás után került elő. Jobb első lába azonban súlyosan sérült, első vizsgálatok alapján orvosaink véleménye szerint nagy kaliberű golyós lőfegyver okozhatta a roncsolást. Testén szinte minden cm2-en kullancsok, babesia gyanús. Lábát azonnal amputálni kellett. Sajnos műtét közben rettentő sok vért vesztett és legyengült szervezete másnap reggelre feladta a harcot. Nagyon sajnáljuk Morgós, hogy már nem tudtunk téged hazajuttatni családodhoz.

Még több kép Morgósról -->

 

 

 Egyedül a biztonság felé - Tessza

Az Ercsi rendőrkapitányság munkatársai hívtak bennünket, hogy egy kutya bement az örs területére és nem akar távozni. Kollégánk a helyszínre érve egy 3 hónap körüli kölyköt talált, aki a körülményekhez képest jól volt. Chipet sajnos nem találtunk benne. Ideiglenes befogadóhoz került, ahol kiderült, hogy tele van kullanccsal és feltételezhetően féreghajtóra is nagy szükség lesz. A kutyus mellső két lába nem természetes pózban és szögben áll. Egy nyugodt éjszaka után másnap barnás vizeletet tapasztaltak Tesszánál, ezért orvosi ellátást kapott. Felmerült egy esetleges Babézia fertőzés, de még a rendelőben egyéb betegségek is gyanúsak lettek. A gyógyszeres kezelésre jól reagál, étvágya és kedve töretlen  Lábacskáit ortopéd szakorvossal megnézetjük, hogy kiderüljön, miért nem tudja rendesen használni.

Még több kép Tesszáról -->

 

  A nyaksérülés egy betegség, ha valaki nem tudná - Dózer

2016. 02. 05. Mikor megláttuk a kutyát, és a kikötés módját finoman szólva is megdöbbentünk, soványsága miatt a tulajdonos azzal magyarázkodott, hogy beteg a kutya azért nem hízik... Amikor számon kértük, hogy ugyan a nyakába kötött lánc nem tűnt e fel neki, hogy már belevágott a nyakába nem tudott újabb frappáns magyarázatot adni. A kutyát azonnal elhoztuk, tulajdonosa természetesen nem ragaszkodott hozzá.

Még több kép Dózerről itt -->

   

 Brutálisan megvert, zsákban kidobott öregúr - Zsákocska története

2016. 01.08 - Telefonon kaptunk bejelentést Simontornyáról, miszerint állatbarátok a település határától pár száz méterre egy zsákban kitett kutyát találtak. Nem tudni, hogy mióta heverhetett már ott és nem tudjuk miért nem próbált kibújni a zsákból. Feltehetően a sok bántalmazástól már nem tudott megmozdulni vagy lehetséges, hogy már semmi ereje nem volt. Az elkövető kiléte sajnos szintén ismeretlen. A megtalálok azonnal kocsiba tették és azonnal elindultak felénk vele. Nem szabadott késlekedni, hiszen kis teste kézzel érezhetően is nagyon kihűlt már. Amint a kutyust átvettük, azonnal orvoshoz indultunk vele, az orvoshoz érve a zsákot úgy kellett róla levágni, mivel félelmében nagyon nyüszített és kapkodott a kezek után. A zsákból kiszedve egy kihűlt, kiszáradt, parazitákkal teli, erősen szőrhiányos testet láttunk magunk előtt. 

Még több kép Zsákkocskáról  -->

 Lakattal lezárva Pabló

2015. 12. 01. A bejelentés szerint az ingatlanon egy lesoványodott bull típusú keveréket tartanak nem megfelelő körülmények között. A területen egy megközelítőleg egy éves, lesoványodott kutyát találtunk. A kutya tulajdonosa részünkre elmondta, hogy a kutyát Ő maga is úgy kapta, egy olyan helyről ahol ennél rosszabb körülmények között tartották, illetve a kutya mióta itt van már átesett egy feltételezett mérgezésen, ahogyan több környékbeli kutya is. A kutyából több már megszívott kullancsot is kiszedtünk, illetve vizeletének erős barnás színe miatt gyanakodhatunk babéziára is. Miután közöltük vele, hogy ez a tartási körülmény koránt se mondható megfelelőnek, valamint, hogy a korábbi mérgezés miatt a kutya a későbbiekben sincs biztonságban így belátva azt, hogy a kutya későbbi egészségügyi ellátását és megfelelő élelmezését nem tudja vállalni, a tulajdonjogáról lemondott. 

Még több kép Pablóról itt ---> 

 Három lábbal ezek után - Sámli

2015.11.09 -én került a Fehérvári Állatorvosi rendelőbe ez a kölyök kutyus, félig letépett hátsó lábbal. Nagyon hősiesen tűrt és hagyta a kezeléseket. Sikeresen megműtötték, lábadozik. Olyan kis megszeppent, nyugodt és türelmes. Viszont látszik rajta, hogy nagyon szégyenli magát, érzi, hogy valami nincs rendben. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy lelkileg is tökéletesen rendbe jöjjön.

Még több kép Sámliról  -->

 

 Amikor a lánc nem nő együtt a kutyával

2015. 11. 01. Telefonon érkezett a segítségkérés. Seregélyes elkerülő szakaszán, egy arra autózó hölgy egy az árokban fekvő lesoványodott kutyára lett figyelmes. Miután megállt hogy segítsen rajta, vette észre, hogy itt nem csupán a soványság a probléma, hanem annál sokkal több. Azonnal a helyszínre indultunk, addig a megtalálója vigyázott a rémült kutyára, amit ezúton is köszönünk neki. Odaértünk után megszabadítottuk a lánc egy részétől, amit maga után húzott. Chipet természetesen nem találtunk benne, bár meglepő lenne. A kikötésére használt lánc kör körösen belenőtt az állat húsába, amelyet később csak az állatorvosnál bódításban tudtunk kivágni. Nyilvánvalóan, - mivel egy fiatal kutyáról beszélünk - még fiatalabb korában láncra kötötték, csak a lánc nem nőtt a kutyával együtt. Orvoshoz érkezésünk után sebét megtisztították, lekezelték és szakszerűen bekötötték cukros kötéssel, illetve megkapta tetanusz injekcióját is

További képek róla -->

 

 Ürülékben taposva - Prézli

2015. október 26 - Székesfehérvár közeli településen körzeti megbízottja hívott bennünket a délután folyamán, miszerint egy idős asszonyt kórházba szállítottak otthonából és kutyája felügyelet nélkül maradt. A fellelhető rokonságból sajnos senki nem tudta vállalni a kutya elhelyezését és elszállítását, így Egyesületünk segítségét kérték ez ügyben. Kora esti órákban érkeztünk a helyszínre, ahol az önkormányzat egyik munkatársának jelenlétében a korábban már lezárt ingatlanra bejutottunk. A kutyát megdöbbentő körülmények között találtuk, körülbelül másfél négyzetméter alapterületű elkerített területen. Láthatóan nem sűrűn volt kiengedve erről a részről. Erre a területen található ürülék mennyiségéből következtettünk. Sajnos nem tudtuk megállapítani, hogy mi volt ürülék és mi volt sár, de nyilvánvalóan alkalmatlan egy állat tartására. A körülményekből és a korábbi elmondásokból valamint a szomszédok beszámolójából nyilván való, hogy az idős asszony mentálisan zavart volt, így vélhetően tudatában sem volt annak, hogy mit tesz kutyájával. 

További képek Prézliről -->

 

 Szotyika

2015. 06. 25. -én telefonon érkezett hozzánk bejelentés, miszerint Sárszentmihályon egy söröző udvarában napokkal ezelőtt beköltözött egy súlyosan fejsérült macska legyengült állapotban. A macska fején több sérülés található, amit sajnos nem tudtunk beazonosítani, mert annyira gennyezett. Testén több helyen már beköpték a legyek, farka és egész feje tele volt légypetével. Azonnal orvoshoz vittük, ahol lekezelték a sebeit, eltávolították a szőrzetéből a légypetéket, arcán egy nagyobb bemeneti sebet találtunk, azáltal arra gyanakodtunk, hogy esetleg légpuska lövedék is okozhatta, azonban a röntgen felvételen nem láttunk idegen testet, így vélhetően egy másik állat okozta neki ezt a sérülést. A cica csont sovány, testét szinte csak szőr és bőr fedi.

További képek róla -->

 

Elhagyott élet - Alex

2015. Szeptember 26- án érkezett hozzánk bejelentés, miszerint Dunaújváros közeli településen egy kutyát a tulajdonosa magára hagyott, miután elköltözött az ingatlanról. A ház tulajdonosa kérte a segítségünket, mivel elmondása szerint az eb kórosan sovány és nagyon rossz állapotban van. Lehetőségeinkhez mérten mihamarabb indultunk. A helyszínre érkezve tapasztaltuk, hogy a bejelentés valós. Nagy testű eb, hosszú szőre ellenére szinte minden csontja tisztán kivehető volt. Azonnal orvoshoz indultunk vele, ahol átesett a szükséges vizsgálatokon és a parazitamentesítésen. Orvosunk elmondása szerint gyomra teljesen üres és jelenlegi csak a veséjét tapintja ki, ami normális esettben nem érezhető vizsgálatok során.

További képek róla -->

 

 Loncsosan, vemhesen - Cuki a köbön

Telefonos bejelentés érkezett hozzánk május 2-án, hogy egy Fehérvár melletti településen egy láthatóan rossz állapotú, teljesen táblásodott szőrű, elhanyagolt és nagy valószínűséggel vemhes kutya tanyázik egy lakatlan ház előtt. A helyszínre érkezve a kutyát a megadott helyen találtuk, akinek az állapota valóban tükrözte azt amit a bejelentő állított. Loncsos szőr, ápolatlanság és egy igen csak előre haladott vemhesség. A kutyában chipet ellenőriztünk, "természetesen" nem találtunk benne. Érkezésünkre az utca lakói hamar körénk gyűltek, Minderi örömét fejezte ki, hogy végre biztonságba kerülhet a kutyus. 

További képek róla -->

 

 Megmart, csont sovány csöppség - Mami

Segélykérő telefon érkezett hozzánk 2015. 01. 28-án reggel, hogy előtte való nap Soponyán az erőben találtak egy pici tacsit, aki nagyon rossz, sovány állapotban volt, feltehetően még meg is marták, mert a jobb oldalán 2 nagy mart seb található, ahol cafatban lógott a bőr az oldalán. A tacsi mama reggel 4 órakor elkezdett megszülni, de nagyon rossz állapotban van és nagyon gyenge. Rögtön rohantunk érte, ekkorra a mami már nem volt magánál. 32,6 fokos volt a testhőmérséklete.


Még több kép Mamiról és mentéséről -->

 

 Zara és Zeusz története 

2015. 03. 04. Egy civil állatvédő ismerősünktől kaptunk bejelentést, miszerint egy település szőlőhegyi részén kettő bull tipusú eb igen komoly bajban van. A történet röviden annyi, hogy a kutyák korábbi tulajdonosa külföldre költözött és időszakos megőrzésre ismerőseire bízta a kutyáit, akik készséggel próbáltak lehetőségeikhez mérten segíteni nekik. Ennek azonban már lassan 3 hónapja és mivel maguk is szerény körülmények között élnek, így sajnos saját állataikon felül nem tudták már megfelelően ellátni ezt a két ebet, akik már a megérkezésükkor is ilyen leromlott állapotban voltak.

Még több kép Zaráról és Zeuszról -->

 

 Sárika törékeny teste

Sárbogárdról érkezett telefonos bejelentés ma 2015. 05. 16. Egy a város külterületén található telephely mellé szegődött reggel óta egy kis testű, loncsos szőrű kutya. Elmondták, hogy egész nap nem mozog, nem eszik, nem iszik... valószínűleg kitették. Azonnal útnak indultunk a kutyusért, aki összegömbölyödve, mozdulatlanul várt a segítségre. Azonnal orvoshoz indultunk vele, egész úton mozdulatlanul feküdt. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy rettentő vérszegény, legyengült, kiszáradt és erőteljesen babézia gyanús. Azonnal infúzióra kötötték, valamint eltávolítottak belőle még vagy fél tucat kullancsot, amiket akkor vettek észre a loncsos szőr alatt. Megkapta babézia elleni kezelését is. A kutyát szinte sírások közepette lehet csak megfogni, hiszen a csontjain és a szőrén kívül már csak az összeaszalódott bőre van, ami épp hogy összetartja.

További képek Sárikáról -->

 

A hőguta elől mentve - 2015. 07. 08.

Névtelen lakossági bejelentés érkezett, miszerint egy gyümölcsösben megfelelő árnyék nélkül kettő kutyát és az egyik kölykeit tartják nem megfelelő körülmények között. Azonnal a helyszínre indultunk, ahol személyesen is meggyőződtünk arról, hogy a bejelentés valós. A területen kettő kutyaház a tűző napon, a növő gyümölcsfák árnyéka a közel negyven fokos melegben nem kielégítő árnyék. A területen egy argentin dog fajtájú anyakutyát találtunk, vele a kilenc darab megközelítőleg egy hetes kölykeit. A kiskutyák a tűző napon feküdtek, anyjuk folyamatosan próbálta őket árnyékba pakolni, azonban ez sehogy sem sikerült neki. Ilyen hőség még egy felnőtt egészséges kutyát is megvisel, hát még olyan egy hetes babákat, akik koruknál fogva önmaguk hűtésére nem alkalmasak. 

Még több kép róluk -->

 

Teljesen kiszáradt, csontsovány anyuka - Lara

2014. 02. 26- án Lakossági bejelentés alapján érkeztünk ki a címre, ahol egy háznál egy korosan sovány állapotú kutyát tartanak több másik ebbel együtt. Kiérkezéskor a kutyus állapota valóban ijesztő volt, viszont a területen található többi kutya kondíciója teljesen elfogadhatónak látszott. Nyilvánvaló, hogy abban az adott falkában és azzal a tulajdonosi odafigyeléssel a kutya nem tud hosszú távon tovább működni. Feltehetően a többi állat nem engedte enni ezt a szerencsétlen anyukát, akit még a kölykök is leszívtak. A tulajdonos belátta, hogy az állapota nem elfogadható és valóban nem tudja számára biztosítani azokat a feltételeket, amivel ez javítható lehetne. Rövid beszélgetés után lemondott az állatról, így a kutyust a gondozásunkba vettük. 

Még több kép Laráról -->

 

Ugatás ellen egy vödör víz! - Atika

2013 08. 21.-én lakossági bejelentésre mentünk ki Mezőfalvára. A szemtanú és a későbbiekben megismert szomszédok szerint is a tulajdonos nagyon rossz tartási körülmények között nevelte ezt a kb 1 éves komondor kutyust illetve többször bántalmazta és naponta több alkalommal öntötte le egy vödör vízzel, hogy ne ugráljon! Megérkezésünkkor a gazda már hangos és nem éppen szép savakkal próbálta a kutyát fegyelmezni, aki minden szó után összerezdült és összehúzta magát. (Mit kaphatott szegényke eddig?) Sem ellátni nem tudta megfelelően, sem gondoskodni róla, igaz még a szándék sem volt meg benne. Elmondása szerint a kutya a fiáé, aki nem tartózkodott otthon. A kutyának se oltása, se chipje, se oltási könyve nem volt. A kutyus aki 11 kilót nyomott még a meglévő bundájával az Atika nevet kapta tőlünk. 

Még több kép Atiról -->

 

 Kúthoz láncolt kutyus - Inci


2015 Január 4. A mai napon egy Sárbogárd melletti településre érkeztünk A bejelentés szerint a kutyát hosszú ideje egy kútgyűrűhöz láncolva tartanak oly módon, hogy semmilyen fedezéke nincs, ahova az időjárás viszontagságai elöl elbújhatna. A lánca teljesen fel volt tekeredve, ami még kitekert állapotban sem érte el az egy métert. A kutyus mellett se víz, se élelem, se egy darab ruha nem volt. A tulajdonosok nem voltak ismeretlenek számunkra. Rövid meggyőzés után önként mondtak le a kutya tulajdonjogáról. 
A kutyus egy félhosszú szőrű fiatal keverék szuka, nagyon félős, retteg mindentől. A hosszú szőrétől nem látszik csak csupán a soványsága, azonban végigsimítva az össze csontja kitapintható. Továbbá csak ennek a nagy bundának köszönhette, hogy az elmúlt napok extrém fagyos hideg időjárása miatt nem hűlt ki teljesen. 

Még több kép Inciről és mentéséről -->

Amire már nincsenek szavak - Maya története

A minap Baracskáról érkezett hozzánk bejelentés, miszerint egy fiatal anyakutyát és babáit nem megfelelő körülmények között tartják. Azonnal a helyszínre indultunk, azonban ami várt minket még sokat látott társainkat is megdöbbentette. Röviden és tömören kritikán aluli tartási körülmények, az anyakutya és a babák lakhelye egy korábbi disznóól, ami oly módon volt bezárva, hogy távozásunkkor megközelítőleg 2 percig azon gondolkoztunk, hogy hogyan is próbáljuk meg kinyitni... Az anyakuka, elmondás szerint egy év körüli pit bull terrier, kórosan sovány, lábai és feje tele korábbi sérülésekkel, amiket valószínűleg lakhelyét lezáró rácstól szerzett. Mellette öt darab, elmondás szerint 6 hetes kiskutya, kisfiuk és kislányok vegyesen. Állapotuk elszomorító, mindannyian teljesen visszamaradtak a fejlődésben, 6 hetes korukhoz képest megközelítőleg egy 4 hetes kölyök fejlettségi szintjén vannak. Csont soványak, külső és belső élősködőkkel teli. Állapotukat misem bizonyítja jobban, mint az egyik leggyengébb kiskutya összsúlya, ami mindösszesen !40 dkg! 

További képek Mayáról -->

 

 Kibelezett hűtőszekrény és 50 cm - Ronaldó és Rocky

A területileg illetékes rendőr járőröktől kaptunk értesítés, hogy két kutyust siralmas állapotokban, lesoványodva, fedezék nélkül tartanak Sárkeresztúr külterületén. A helyszínre érve kettő kutyát találtunk. Egyikük egy német juhász és feltehetően kopó keverék, aki mintegy egy méter láncon volt tartva és előtte sem víz sem élelem nem volt. Ház helyett mindössze egy kibelezett hűtőszekrényben tudta volna meghúzni magát, ha elért volna odáig! A kutyus lesoványodott állapotban van, rettenetes ahogy kinéz! A másik kutyus egy kis testű fiúcska, aki mintegy 50 cm zsinóron élte életét. Víz és élelem szintén nem volt előtte, a házáról meg ne is beszéljünk. A tulajdonosok elmondásuk szerint szerény anyagi körülményeik miatt nem tudták etetni a kutyákat így miután tájékoztattuk őket a lehetséges törvényi szankciókról, önként lemondtak az állatokról. 

Még több kép róluk --->

   

Slaggal kikötve. - LeRoy története

2014. 04.18. Lakossági bejelentés alapján érkeztünk a helyszínre, miszerint a megadott címen egy legyengült, sovány kutyát tartanak nem megfelelő körülmények között. Leroy a shar pei keverék kutyus nyugodt szemekkel várt a segítségre. A helyszínre kiérve könnyű szerrel megtaláltuk a kutyát, sajnos mondhatni, hogy csak az orrunk után kellett mennünk. Az eb tulajdonosa részünkre elmondta, hogy hosszú ideig távol tartózkodott az otthonától és ez ideig a kutya gondozását egy ismerősre bízta. Ahogy a képek alapján látható hogy a "kedves" ismerős szinte semmit sem vállalt a kötelezettségeiből mivel az eb nyakán a kötésre szolgáló eszköz már húsig vájta magát. A friss sebet aztán szépen lassan ellepték a legyek. Légypeték és légy lárvák tucat száma voltak már a szőrzeten. A tulajdonossal történt rövid tényközlés után az állat tulajdonjogáról lemondott és részünkre birtokba adta. Azonnal orvoshoz indultunk vele, ahol bódításban megtörtént a sebkezelés, szőrzetét a légypetés területeken eltávolítottuk.

További képek Royról -->

 

 Ennyit jelent az élet - Kirakott mama kölykeivel - Rozika

2015 03. 30.- Bejelentés érkezett hozzánk a Sárbogárdi Rendőrkapitányság munkatársaitól, hogy Sárbogárd és Kislok település között, egy volt katonai lőszerraktár romos épületei között egy anyakutyát találtak kirakva két kölykével. Azonnal útnak indultunk és hamar meg is találtuk őket, mivel a hely már nem volt ismeretlen számunkra... sajnos ez egy igen közkedvelt hely lett azok számara akik ilyen módon akarnak megszabadulni a nem kívánatos állatoktól. A két kölyköt könnyű szerrel megtaláltuk és biztonságba helyeztük, azonban az anya kutya esete már kissé nehezebbnek bizonyult. Kölykeit védve támadóan lépett fel velünk szemben, láthatóan teljesen össze volt zavarodva. Hosszas próbálkozások és pár részéről történt csattintgatás és kapkodás után sikerült a bizalmába férkőzni és pórázra tenni. Ez közel három óránkba telt, de megérte. 

Még több kép róluk -->

 

 Sunny - a ragyogó nap

 2015 májusa, A bejelentés így szólt: Egy cicát találtunk, akinek nincs meg az egyik mellső lába és a helyén csontok lógnak ki. Azonnal indultunk érte. A cica tényleg szőrnyű állapotban van,konkrétan hiányzik az egyik lába. Azonnal orvoshoz indultunk vele. Sajnos választás elé kellett hogy álljuk. Vagy elengedjük őt, vagy ahogy azt orvosunk is tanácsolta, egy amputációval, és az azt követő rehabilitációval élhet még teljes életet. Az utóbbit választottuk, mert meggyőződésünk, hogy mindenkinek jár egy esély, ha arra orvosilag alátámasztott lehetősége van! 

További képek róla -->

 

Mindig vidáman és erősen - Tito 

2015 02. 06. Telefonon érkezett bejelentés egyik együttműködő partnerünkhöz, miszerint egy Dunaújvároshoz közeli településen a portájához szegődött reggeli órákban egy nagyon rossz állapotú kutya. Ideiglenesen beengedte magához, de megtartani nem tudja. Aznep délután érkeztünk ki a helyszínre és elmondhatjuk, hogy a bejelentő egyáltalán nem túlzott... Középkorú, vélhetően bull típusú keverék eb, kórósan sovány állapotban. Teste tele régebbi már nagyjából gyógyult, és friss alig pár napos sérülésekkel, felfekvésekkel. Állatorvosnál megtörtént a sebkezelés, fültisztítás, valamintkapott egy nagy adag vitamint, valamint vérszegénysége miatt vérképzőt. Az állatorvos elmondása szerint nagyjából két év körüli, hiába néz ki úgy mint egy 10+ eb... 

További képet Titóról -->

   

Bírja, amíg bírja! - Angelika

2013. 04.07-én érkezett hozzánk egy lakossági bejelentés, miszerint Bicske zárkerti övezetében egy kutyát kórosan sovány állapotban, nem megfelelő körülmények között tartanak. Azonnal kiszálltunk a megadott címre, ahol az eb állapota még minket is megdöbbentett. Kórosan sovány, járni is alig tudó malamut jellegű keverék kutyát találtunk. Gazdája mindösszesen annyival magyarázta az állat állapotát, hogy már öreg, - "bírja, amíg bírja" -! Mivel láncon van tartva így az oltást sem találta neki kötelezőnek, napi tápláléka csak száraz kenyér és némi víz volt. Miután tájékoztattuk a tulajdonost, a várható hatósági intézkedésekről, a kutya tulajdonjogáról önként lemondott. 

Még több kép Angelikáról -->

 

Egy balul elsült kalad - Tigris

2015.03.15. Vasárnap késő este kaptunk bejelentést egy Nádasdladány külterületén talált ebről. A bejelentő elmondása szerint nem képes lábra állni, egyik helyi tagunk felvette a kapcsolatot a bejelentővel és a segítségére sietett. Kiérkezés után amit láttunk az minket is megdöbbentett, mivel ilyen esettel nem sűrűn találkozunk. A kutya nemi szerve rendellenes helyzetben, előre esve többszörösére duzzadva. A kutyus a fájdalomtól már lábra sem tudott állni. Azonnal állatorvoshoz indultunk vele, ahol megállapították, hogy úgynevezett pénisz előreesése van. Ez nem friss állapot volt, amiről a kutyát körüllengő szag is árulkodott. Elviselhetetlen volt a büdös, ami a leváló nyálkahártya ontott magából. Az azonnali orvosi kezelés során különböző technikákkal, a testrész folyamatos hűtésével próbálták visszahelyezni, azonban ez az idült állapot miatt nem sikerült, így műtéti úton kellett ezt elvégezni.

Még több kép Tigrisröl -->

 

Akinek nem fáj semmi - Tomi

 2013.09.02. Lakossági bejelentés alapján mentünk ki a helyszínre. Egy fiatalember pár nappal ezelőtt látott egy úriembert kutyájával sétálni a városban, akinek a nyakán láthatóan valami kötözőszer vagy drót által okozott sérülés van. Ismerőseinknek sikerült kideríteni, hogy hol lakik az illető, így meglátogattuk. A tulajdonos nem beszélte a magyar nyelvet, egy messzi országból érkezett. Sajnos odaérésünkkor azt kellett tapasztalnunk, hogy egyáltalán nem volt együttműködő és hatalmas káromkodások és köpködések között próbált minket elzavarni, hogy ő ismeri a mi fajtánkat, pedig felajánlottuk neki mindenen segítségünket a kutyussal kapcsolatban. Ő minden áron azt hangoztatta, hogy ezt a kutya nem érzi és nem fáj neki semmi, amúgy meg már volt vele orvosnál, aki azt mondta neki hogy alkohollal kell a sebet kezelni. A kutyának nem csak ezt a mély sebet kellett viselnie, de még egy koszos és hideg csirkeól szerű büdös és szemetes odúban kellett laknia

Még több kép Tomiról -->

 

Bombabiztos megoldás - Sárszentágota 

 2013 02.13. bejelentés érkezett hozzánk, miszerint Sárszentágotán egy csontsovány német juhászkutya jellegű ebet tartanak embertelen körülmények között. A bejelentéssel egy időben értesítésre került az illetékes rendőrkapitányság, illetve a hatósági állatorvos. Azonnal a helyszínre indultunk, mire odaértünk már vártak minket a hatóság illetékesei. Sok mindent láttunk már, de a látvány ami fogadott még minket is megdöbbentett. A képeken látható "kennelben" tartották a kutyust, amit olyan bombabiztosra csináltak, hogy még bejutni is csak csípőfogó és erővágó segítségével tudtunk. Miután beküzdöttük magunkat sajnálattal állapítottuk meg, hogy későn érkeztünk... a kutyus sajnos a folyamatos éhezésből fakadóan feladta a harcot. 
A kiérkező hatósági állatorvos is sajnos már csak a halál tényét tudta megállapítani.

Még több kép a kiszállásról -->

 

 Ha beteg már nem is kell.... - Bubó

2014.08.30. Sàrbogàrdról jött a bejelentés, miszerint egy bozótos gondozatlan területen a vasúti sinek mellé egy lezàrt, szöges dróttal és majd hàrom méter magas kerítéssel körülvett részre valaki bedobott egy közepes termetű kutyàt. Azonnal a helyszínre indultunk és amit a helyszínen làttunk ismét megerősítette bennünk azt, hogy ilyen kegyetlenségre is csak az ember lehet képes. A kutya nyílvànvalóan nem önszàntàból ment be a lekerített területre, mivel a kerítés sehol nem volt sérülve. A kutyust màr ellepték a legyek, a nyaka egyik oldalàn mintegy 10cm felületen hiànyzott a szőr, amelyet vélhetően a koràbban kikötésre hasznàlt eszköz okozhatott. Az alhasàt egy kétöklömnyi emlődaganat csúfította, ami miatt màr mozgàsa is nehézkes volt, hiszen daganata màr a földet súrolta

Még több kép Bubóról -->

 

Harcal szemben - Boyka

2013.05.15. hajnalban telefonon értesítettek bennünket a sárbogárdi rendőrkapitányság munkatársai, miszerint Sárkeresztúron egy ellenőrzés során egy deformált lábú ebet láttak egy háznál. A helyszínre történő kiérkezésünk után megdöbbentő látvány fogadott bennünket. A háznál egy fiatal pitbull kutyát találtunk, aki bal melső lábát egy vélhetően korábbi sérülés miatt már olyan mértékben nem tudta terhelni, hogy a lába külső felületén próbált bicegni, már ha érzett volna bármit is a sérült végtagjával. A későbbiekben kiderült, hogy Boyka (Buksi) ugymond teszt kutya volt a kutyaviadalokban, őt használták arra, hogy a többi kutyát ráuszítsák. Boyka lába olyan mértékben roncsolódott, hogy már nem lehet megmenteni és a későbbi állapotromlás és esetleges szövődmények elkerülésének érdekében amputálni kell

Még több kép Boykáról -->

 

 Reménytelen élet - Remény

2013. 01.26. A kutyus sokkoló kinézete még nem is minden, csont sovány teste, gyenge kis lábai, kinézete bizonyítják, hogy min mehetett keresztül. Arcán a bal szeme alatt irtózatosan mély luk tátong, eredete ismeretlen, gennyes és büdös. A kutyus farka mellett is furcsa dudorok és kelések vannak, szőre csomós, fülei szinte összeállnak a kosztol. Gazdái elmondása szerint már ilyen állapotban került hozzájuk a kutyus és szerintük esélye sincs a felépülésre, ezért önként lemondott az állatról! A kutyusnak neve sem volt, ami eléggé szomorú! Sajnos a tulaj még azt sem tudta megmondani, hogy valóban milyen nemű az állat! Remény - ezt a nevet kapta tőlünk - boldogan és teljes bizalommal hagyta magát, hogy felemeljük és betegyük a kocsiba. 

Még több kép Reményről -->

   
   
   
   
Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Fejléc (írja át)

Tartalom (ezt is írja át)

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Teszt fejléc

Teszt

Fejléc (írja át)
Tartalom (ezt is írja át)
Fejléc (írja át)
Tartalom (ezt is írja át)

         

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!

 

Hálás köszönet Székesfehérvár megyei jogú városának, és polgármesterének
Dr. Cser-Palkovics Andrásnak, akiknek segítsége
mindig jókor jön!